Go big or go home? 😎 Et reisebrev fra Metz

Dato
14/11/2023
Skrevet av
Erik Øgreid Hartvigsen
Kategorier

Oktober 2022 dro jeg til London, sammen med dyktige frisører og ledere i Studio Alf, for å besøke den anerkjente hårmessen «Salon International 2023». I vårt kreative fag, er det superviktig med faglig påfyll, spesielt etter noen år med begrensede muligheter på grunn av pandemien.

På en engelsk pub samlet Heléne, Carl Iver og meg troppene etter en hektisk dag på messe – refleksjoner over det som har vært, og tanken på det som lå foran oss. Her startet tankeprosessen om å gjøre et fotoprosjekt som var litt utover det vi tidligere har gjort, og det tok ikke lang tid før jeg bestemte meg for at det skulle gjennomføres 💡


Etter at jeg hadde landet etter messen, kom ønsket om at dette prosjektet skulle være et samarbeid med en annen salong eller team. Og så kom tanken på om det kunne la seg gjøre å jobbe på tvers av landegrenser?

Jeg var litt redd for om tanken kanskje var en smule ambisiøs, samtidig elsker jeg å pushe grenser. 💪🏽

Under en middag med Alexander Woll, Creative Director for KEVIN MURPHY Norway i selskapet Verdant, pitchet jeg idéen min for ham. Han kicket 100% på idéen, og det fikk for alvor fart på sakene.

Gjennom vårt partnerskap fant vi den superdyktige frisøren Domenico Toscano og hans team fra salongen «Les Coiffeurs Créateurs», som ligger i den lille byen Metz i Franrike.

De kicket på idéen ved første introduksjon, og det gjorde også den superdyktige stylisten Massimo Morello fra Kevin Murphy International. Dermed kunne vi for alvor begynne planleggingen.

Sammen med Sofia og Ine fra Studio Alf Grensen, Malin fra Studio Alf Hair Relax Lillestrøm og Kristoffer fra Studio Alf Hegdehaugsveien jobbet vi med å sette tankene våre for alt fra hva vi ville oppnå med prosjektet, til hvilke stiler og ulike looks vi ville gjøre.

Idéene ble presentert for Domenico og hans team i digiale møter, og sikkert hundrevis av meldinger  – til alle tider av døgnet. Både stiler, modeller, designere, fotografer, videoskaper og location måtte på plass.

Videoprodusent Henrik Utne i action bak kameraet
Hele teamet er i sving før den store shooten
Alt må være helt perfekt før det ferdige resultatet skal festes på film

8 måneder med planlegging endte med at vi dro til Metz for å gjennomføre en helt ellevill dag med fotoshoot, hvor vi hadde base i deres salong. Fire ulike modeller, med flere forskjellige looks, skulle på plass i løpet av dagen. Vi hadde to fotografer på ulike lokasjoner i byen, sammen med Henrik Utne på videoproduksjon.

De franske snakket nesten ikke engelsk, og ingen av oss kunne fransk, men til tross for enorme språkhindringer fikk vi til et helt fantastisk samarbeid, og landet alt vi hadde planlagt 🙏🏽


T A K K til det norske teamet mitt som ble med på den crazy idéen min: Alex (som min kreative sidekick), Sofia, Ine og Malin 💚💜

// Erik Øgreid Hartvigsen - daglig leder

Link kopiert!
Bestill time

Relaterte blogginnlegg