Om oss

Den første Studio Alf salongen ble grunnlagt av Alf Johan Fjeld, og ble åpnet i Bjørkelangen i 1976. Siden den gang har vi åpnet stadig flere salonger, og nå teller vi 7 salonger. Du finner oss i både Oslo, Stavanger, Lillestrøm, Kristiansand og Ski.

Vårt mål er å gi deg som kunde en unik tilpassing når det gjelder både fargedesign og klipp, slik at din personlige stil blir ivaretatt på best mulig måte. Vi vil bruke vår kunnskap på ditt hår og hodebunn, slik at du opplever et friskt og glansfullt hår, fra du forlater salongen, og til du returnerer igjen neste gang.

For oss er det viktig at du får en god opplevelse når du besøker en av våre salonger. Velkommen skal du være.

Kvalitet

I Studio Alf jobber vi alltid for at du som kunde skal oppleve kvalitet, kreativitet og topp service i våre salonger. Målet er alltid å gi deg som kunde en best mulig opplevelse – med håret ditt i fokus.

Trygghet

Vi er stolte av våre dyktige frisører, som er både dedikerte og interesserte i frisørfarge. Vår navn forplikter, slik at du vet at du er i de aller beste hender hos oss.

Oppdatert

Vårt kreative team reiser rundt til verdens mote-metropoler for å holde seg oppdatert på hva som preger motebildet – sesong etter sesong.

Vår historie

Bare 26 år gammel, ble Studio Alf grunnlegger, Alf Johan Fjeld, invitert til New York for å demonstrere sine kunnskaper for bransjekollegaer fra hele verden. Det var en litt nervøs unggutt som entret scenen. Han var godt forberedt på det faglige, men ikke på at det satt fem tusen frisører i salen.

Showet ble en stor suksess, og i etterkant strømmet det inn forespørsler fra alle verdenshjørner. Alf fikk oppdrag som konsulent og foredragsholder for kjente kosmetikkleverandører, og holdt store hårshow i Bangkok, Djakarta, Hong Kong, Singapore, og USA på kryss og tvers med det anerkjente magasinet Sports Illustrated.

I løpet av de neste tyve årene vant han flere NM-, EM- og VM-medaljer. Han ble tildelt heder- og ærespriser fra alle verdenshjørner, og ble mottatt av stjerner, regjeringsmedlemmer og kongelige. Han har sittet i cockpiten og klippet piloten på en Jumbojet i titusen meters høyde over Atlanterhavet.

Mellom slagene rakk han også å skrive boken "Best uten saks", som stadig utkommer i nye opplag. Samtidig utvidet han også Studio Alf, og nye salonger poppet opp i både Oslo Stavanger og Drammen, og flere skulle det bli. I dag har Studio Alf 7 salonger over hele Sør-Norge.

Alf påvirket både norsk og internasjonalt frisørfag i en mannsalder. Sin kunnskap delte han raust med både ansatte og konkurrenter, noe bransjen har lagt merke til. Hans siste store opptreden var for en fullsatt Sonja Henie-sal på Oslo Plaza i 2003. Kort tid etter la han bort saksen, etter mer enn tretti år med frisering.

I 2008 ble han invitert til Hollywood, der han til jubel fra en fullsatt sal ble overrakt den høythengende prisen ”Excellence in Salon Leadership”. Og i 2009 ble han tildelt den gjeveste frisørprisen man kan oppnå i Norge. Som juryen sa: – Årets Æresprisvinner er ”outstanding” – en helt spesiell person, både med og uten saks.

Alf gikk bort i 2020, men Studio Alf fortsetter videre i kyndige hender. Nå drives Studio Alf av Erik Øgreid Hartvigsen og Kate Stovner, som begge har lang erfaring i selskapet, og i frisørbransjen.

"Fashion changes,
BUT style endures."

-Coco Chanel