Her er alt du må vite om hårfarge

Dato
20/9/2022
Skrevet av
Mari Stubberud
Kategorier

– Hårfarge er kjemi og hører ikke til hjemme på badet. En av Studio Alfs mange fargeeksperter, Mari Stubberud, deler sine erfaringer om hårfarging.

Mari har lang fartstid i frisørbransjen, med hele 28 år bak seg. 14 år av disse har hun vært hos Studio Alf Ski, som faglig leder. Hun har drevet med opplæring i mange år, og har massevis av erfaring fra hårfarging.

Når du har bestemt deg for å farge håret, er det kjedelig om du to uker etterpå sitter igjen med samme hårfarge som du hadde før du satte deg i frisørstolen. Farger du håret hos Studio Alf, sørger vi for et langvarig resultat av hårfarging.

Før vi farger gjør vi en grundig analyse av håret ditt, for å sikre at resultatet blir best mulig. Vi er opptatt av å tilpasse behandlingen til din hårtype, og ditt utgangspunkt.

– Alt du har gjort med håret tidligere, er med på å påvirke resultatet. Så et godt tips er å være ærlig med frisøren din; fortell om alt fra hjemmefarge, kur med farge i, og hvilke produkter du bruker.


Vil du ha en fargekonsultasjon? Finn din nærmeste Studio Alf-salong her!

Jobben med å bevare din hårfarge fortsetter hjemme

For at hårfargen din skal holde lengst mulig, er det viktig at du tar godt vare på håret når du kommer hjem også.

Her får du Mari sine beste tips til å bevare hårfargen:

  • Unngå produkter som inneholder sulfater og salter, da dette demper fargen i håret
  • Gi håret en ekstra fargeboost hjemme ved å bruke sjampo, balsam eller kur som er tilsatt fargepigmenter. Kevin Murphy sin farge-serie anbefales.
  • Husk leave in-pleie og varmebeskyttelse
  • Bruk aldri varmere enn 180grader på varmeverktøy, da dette er med på å svekke fargen
  • Er du blond, er Olaplex sine produkter et must; Bond Maintenance shampoo, Bond Maintenance conditioner og Olaplex No.9 er fantastiske produkter.

Få hjelp av fargeeksperten

Det å bruke litt ekstra penger på å få en profesjonell farging, kan spare deg for både hårkriser og penger.

– Det er kanskje ikke overraskende å høre en frisør fraråde hjemmefarging, men det mange ikke tenker på, er at hårfarging er kjemi. Våre frisører har fire års utdanning med avansert kjemi slik at vi kan gi deg akkurat den fargen du ønsker deg.

Har du imidlertid prøvd deg med hjemmefarge på egenhånd på badet hjemme, og fått et uheldig resultat, er det heldigvis gode råd å få. Vi har flere ulike metoder for å rette opp uønskede resultater, men det blir jo ofte dyrere og ikke like bra som hvis man hadde tatt profesjonell hjelp først.

Booke fargeanalyse? Ta kontakt for en gratis konsultasjon av håret ditt!

Link kopiert!
Bestill time

Relaterte blogginnlegg

No items found.