Slik legger du den perfekte brudesminken

På bryllupsdagen bør du gå for en naturlig look som holder lenge. Naturlig er dessverre ikke synonymt med enkelt. Derfor kan det være lurt å få hjelp av en profesjonell makeup-artist.

 

Linda Olufsen, makeup-artist og frisør på Studio Alf Solsiden i Lillestrøm, har vunnet NM i makeup og har lang erfaring med brudesminke. Her er hennes guide til den perfekte brudesminken:

1. Aller først må du finne riktig farge til din hud. Test concealer og foundation på halsen eller brystet. Når du har funnet rett farge, dekker du til rødheter i huden og jevner ut hudtonen.

Foto: Kenneth Williams

2. Korriger med en mørkere nyanse. 

3. Bruk en bronsefarget rouge og øyenskygge for å fremheve benstrukturen i ansiktet.

4. Vippene skal være naturlige. Bruk lite eller ingen mascara. Dersom du vil ha litt fyldigere vipper, kan du sette på punktvipper eller de aller tynneste vippene fra for eksempel Depend eller House of Lashes.

5. Avslutt med en lipgloss i forsiktige, naturlige toner, eller kjør på med en sterkere farge på leppene dersom du er litt mer vågal.

La en profesjonell ta seg av brudesminken. Bestill time her!

Foto: Kenneth Williams

Olufsens topp 3 produktanbefalinger:

 

1. Nilens Jord Bronzing Powder

– Denne har flere bruksområder, og er perfekt til å få frem benstruktur under kinnbena og i globalen.

2. Løsvipper fra House of Lashes

– Disse er enkle å feste, og former seg lett til vippekanten.

3. Nilens Jord Matte Lips

– Denne leppestiften holder faktisk i seks til syv timer. Den er perfekt hvis man vil ha litt sterke lepper til den ellers så naturlige looken. Den sitter godt gjennom hele dagen.

Selv om det altså er fullt mulig å legge brudesminken selv, anbefaler Olufsen å ta la en profesjonell ta seg av jobben.

– Det er greit å få hjelp til hvilke farger man skal bruke. Mange synes for eksempel at det er vanskelig å finne riktig foundation. Velger man feil, vil hudfargen se veldig unaturlig ut. Skyggeteknikk kan også være vanskelig. En vanlig fallgruve er uvejne overganger, forklarer makeup-artisten. 

Prøvetimen bør bestilles god tid i forhånd, gjerne et halvt år før. Datoen for prøvetimen bør legges nært bryllupet, gjerne to til tre uker før. Da har makeup-artisten alt friskt i minne. Lykke til med bryllupsforberedelsene!

Bestill prøvetime her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *