Her er alt du må vite om hårfarge

– Hårfarge er kjemi og hører ikke til hjemme på badet. Studio Alfs fargeekspert, Renate Forseth, deler sine erfaringer om hårfarging.

Når du har bestemt deg for å farge håret, er det kjedelig om du to uker etterpå sitter igjen med samme hårfarge som du hadde før du satte deg i frisørstolen.

– Farger du håret hos Studio Alf, sørger vi for et langvarig resultat av hårfarging.

Renate Forseth har jobbet med hårfarging siden 1994, og ser hver behandling som en ny og spennende utfordring.

– Vi gjør en grundig analyse av håret ditt før vi farger. Vi ser på hårtypen din og hvordan fargen vil sitte. Har du for eksempel «glasshår», hår som ikke fargen vil sette seg i, lar jeg fargen sitte ekstra lenge. Farging handler om timing. Det handler om å la fargen sitte akkurat lenge nok til at den får reagert på pigmentene du har i håret.

Vil du ha en fargekonsultasjon? Finn din nærmeste Studio Alf-salong her!

Jobben med å bevare din  hårfarge fortsetter hjemme

– Hos Studio Alf kan du nå snart få en kur spesielt tilpasset din fargebehandling. Med nyheten «H-Melt» fra O-Way kan vi blande rene fargepigmenter i en sjampo, balsam eller kur du kan bruke hjemme. Vi blander produktet du velger å ta med hjem med pigmenter tilpasset ditt hår og din nye hårfarge, og dette vil da gi håret en ekstra fargeboost hjemme.

Klikk inn og følg med på Instagram når produktet kommer i salong!

Videre er det viktig at du unngår produkter som inneholder sulfater og salter. Dette er stoffer som demper fargen i håret. Det kan kanskje virke som litt ekstra jobb og penger, men hvis du investerer litt i pleie, kan fargen vare svært lenge.

Fargetrendene fremover: Klare og varme farger er helt riktig i høst.

Booke fargeanalyse? Ta kontakt for en gratis konsultasjon av håret ditt! 

Nå skal fargen synes

Man må holde seg oppdatert i trendbildet som fargeekspert og selverklært «hårnerd».

– Det har lenge vært populært at fargene skal skli inn i hverandre, noe som gir enn mer naturlig look. Hårfargetrendene beveger seg bort fra dette nå, vi ser at det er mer populært med radikale hårfarginger. Hvis du vil være trendy nå, så skal det synes at du har farget håret.

Hårtrender forandrer seg også etter sesongen. Mot sommeren vil vi gjerne ha lyse farger, mens når mørket senker seg på høsten går det mot mørkere og varmere farger også i hårfargene.

Økning i menn som farger hår

Tenker du at farging av hår ikke er noe for mannen i gata, så tar du feil. På herrene bruker vi gjerne en farge som påføres mens håret vaskes. Vi bruker ofte en mindre dekkende farge, slik at håret får en ny glød mer enn en farget look. Dette gjelder også for de som kommer inn for å dekke grått hår, da er det fint å la noen sølvhår være igjen slik at det blir en mer naturlig look.

Få hjelp av fargeeksperten

Det å bruke litt ekstra penger på å få en profesjonell farging, kan spare deg for både hårkriser og penger.

– Det er kanskje ikke overraskende å høre en frisør fraråde hjemmefarging, men det mange ikke tenker på, er at hårfarging er kjemi. Våre frisører har fire års utdanning med avansert kjemi slik at vi kan gi deg akkurat den fargen du ønsker deg.

Har du imidlertid prøvd deg på egenhånd over baderomsvasken og fått et uheldig resultat, er det heldigvis råd å få. Vi har flere ulike metoder for å rette opp uønskede resultater, men det blir jo ofte dyrere og ikke like bra som hvis man hadde tatt profesjonell hjelp først.

Beste av begge verdener: Vi bruker ammoniakkfrie farger som skåner både håret og planeten.

Snill mot planeten, snill mot håret  

Neste gang du sitter i frisørstolen kan du la tankene vandre til en åker i Bologna. Her vokser nemlig plantene som så har blitt til hårfargen du har i håret. I høst var Studio Alfs håreksperter på kurs hos O-Way som lager biodynamiske hårprodukter og hårfarge. Det å bruke naturlige oljer dyrket uten sprøytemidler er ikke bare bra for miljøet, det er mye mildere og snillere for håret ditt enn andre hårfarger. Hårblekingen vi bruker fra O-Way er en av de eneste blekingen som ikke inneholder ammoniakk. Det skåner håret og krever mindre fargekorrigering etter blekeprosessen.

 

 

Renates fargevettregler:

  • Don’t do this at home. Farging er kjemi og hører ikke til hjemme på badet.
  • Det er aldri for sent å snu! Har du brukt fargeprodukter hjemme? Fortell det til frisøren din, så retter vi opp det som har gått galt.
  • Velg en farge som passer din stil og dine naturlige farger.
  • Menn, finn veien til frisørstolen! Farging er ingen kvinnesak.
  • Bruk sulfatfrie produkter for å unngå at fargen forsvinner.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *