Slik får du sunnere vinterhår!

Har håret ditt vært tørt og statisk i det siste? Da må du lese videre.

Ida Øverby, frisør hos Studio Alf Frogner, er ekspert på hva som skjer med manken din når minusgradene kommer. Med hennes tips reduserer du antall dårlige hårdager i vinter.

Skjerfet ditt tørker ut håret

Visste du at hovedårsaken til at håret ditt blir slitt om vinteren er klærne du bruker? Ull trekker til seg fuktighet, så når vi surrer ullskjerfet rundt halsen, blir håret dehydrert. I tillegg skades det av friksjonen det utsettes for når det gnisses mot ytterplaggene.

Derfor er det viktig å kompensere ved jevnlig å tilføre ny fukt. Et godt tips er å ha med seg en fuktighetsspray i veska som du lett kan slukke tørsten til håret med gjennom dagen. Idas favoritt er fuktighetssprayen No-rinse moist conditioner fra Oway.

Vil du gi håret ditt det beste utgangspunktet for å takle vinteren? Ta en hårkur i en av våre salonger! En uforpliktende hårkonsultasjon booker du her.

Hårets verste fiende: Det er godt å pakke seg inn i skjer når temperaturen synker, men visste du at dette både skader og tørker ut håret?

Unngå hårsjokk

Får du sjokk når du kommer ut i kulden etter å ha kost deg inne i varmen? Det får faktisk håret ditt også! Store temperaturforandringer tørker ut håret og gjør det statisk. Ikke interessert i å ha hår som står ut til alle kanter? Da bør du bruke et oljebasert serum som holder håret på plass. Ida anbefaler Kérastases Elixir ultime Oleo‑complexe. Pump ut en liten mengde og fordel i hele håret. Vipps, så er håret pent på plass.

Reddere i nøden: Invester i gode fuktighetsgivende produkter i vinter. Håret ditt vil takke deg!

La stylingsvertøyene ligge

Julebord, juletrefest og familiemiddager – i desember er det mye moro som skjer og som vi gjerne vil pynte oss litt ekstra til. Likevel vil Ida råde deg til å la hårføneren, rettetangen og krølltangen ligge gjennom vinteren. Varmeverktøy sliter på håret, og blir en ekstra belastning hårstråene dine gjerne vil slippe.

Fortvil likevel ikke. Det finnes mange måter å bli festfin på uten å ty til varmeverktøy. Eksperimenter med fletter og andre oppsetninger for et pyntet uttrykk som skiller seg ut fra hverdagshåret.

Skal du på julefest? Kom innom en av våre salonger for en festfin frisyre!

Fire enkle tips for å unngå hårtørke i vinter:

  • Kom innom en salong for en hårkur spesielt tilpasset ditt hår. Les mer om kurene våre her.
  • Bytt til en sjampo og balsam som er tilpasset tørt hår. Oways moisturizing-serie er helt fantastisk, og er å finne i alle salongene våre.
  • Sov med flette. Da unngår du slitasje når håret gnisser mot puten. I tillegg får du fine krøller helt uten varmeverktøy dagen etter.
  • La håret lufttørke i stedet for å bruke hårføner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *